Site Ekle - Reklam  Site Hakkında  E-Posta Grubu


 Ana Sayfa > Testler > Test1
Test 1  

Test 2 Test 3
Haberler

Projeler

Kariyer

Şantiye

Fiyatlar

Faydalı bağlantılar

Testler

Bilgisayar programları

Kütüphane

Bir fincan kahve

Ajandanız

Akademik Çalışmalar

E-Posta grubumuz

 


1) Beton basınç dayanımının saptanmasında kullanılan küpün boyutu ne kadardır (cm)?
a)20   b)15   c)25   d)30   e)35

2) Sabit gerilme altında betonun zamana bağlı şekil değiştirmesi nasıl adlandırılır?
a)Rötre   b)Sünme   c)Parçalanma   d)Büzülme   e)Burkulma

3) Betonun yükten bağımsız, hidratasyon ve kurumayla oluşan zamana bağlı şekil değiştirmesi nasıl adlandırılır?
a)Rötre   b)Sünme   c)Parçalanma   d)Kırılma   e)Burkulma

4) Basınç dayanım deneyinde kullanılan silindirin boyutları ne kadardır (cm)?
a)10x20   b)20x30   c)15x30   d)20x35   e)15x25

5) PÇ 325 Portland çimentosu kullanılarak dökülen döşeme betonunun kalıpları minumum kaç gün sonra alınmalıdır?
a)3   b)28   c)7   d)8   e)14

6) PÇ 325 Portland çimentosu kullanılarak dökülen betonunda kiriş yan kalıpları minumum kaç gün sonra alınmalıdır?
a)Ertesi gün   b)2   c)3   d)7   e)14

7) PÇ 325 Portland çimentosu kullanılarak dökülen büyük açıklıklı döşeme betonunun kalıpları minumum kaç gün sonra alınmalıdır?
a)7   b)14   c)21   d)28   e)24

8) Düz yüzeyli betonarme demirler için minimum bindirme boyu demir çapının kaç katı olmalıdır?
a)50   b)20   c)30   d)40   e)35

9) Kiriş ve döşemelerde açıklık donatısının minumum kaçta kaçı kenar mesnete kadar uzatılmalıdır?
a)1/4   b)1/3   c)1/5   d)1/2   e)1/6

10) Kare ve dikdörtgen kesitli kolonların en küçük enkesit boyutu kaç cm olmalıdır?
a)15   b)20   c)25   d)30   e)17.5

Yanıtlara sayfanın altında ulaşabilirsiniz
Tüm sorular TS 500'den yararlanılarak oluşturulmuştur

 

 

 

 



1-a 2-b 3-a 4-c 5-d 6-c 7-c 8-d 9-b 10-c

Eğitim - Firmalar - Yapı malzemeleri - Uygulamalar - Mimarlık Mühendislik - Konulara göre indeks - Mevzuat - Mesleki Kuruluşlar - Dünyadan Linkler - Fuarlar - Proje Yönetimi - Yapılar - Ünlü Mühendisler - Diğer